GURME'S BLOG

KARAMELİZE KARNIBAHAR (kızarmış tavuk ve hindinin yanına)

Yorum bırakın

Karnıbahar sevenler için güzel bir tarif.


MALZEMELER

  • 1 orta boy karnıbahar
  • 3-4 yk. tereyağı
  • 8 yaprak adaçayı
  • 1/2 bardak kavrulmuş ve küçük kıyılmış fındık yada (tepsiye tek sıra koyup; fırında180/350 derecede, 10 dk. kavurun)
  • tuz, karabiber
  • 2 büyük olgun ince ince kesilmiş armut


  1. Tavaya tereyağını koyun, köpük köpük olunca küçük parçalara ayrılmış karnıbaharları, fındık ve adaçayı yapraklarını ekleyin. 2dk. arasıra karıştırarak pişirin.
  2. Tuz ve karabiberini ekleyip karnıbaharlar kızarana kadar 7dk. daha pişirin.
  3. Tavayı ocaktan alın içine armutları ekleyin.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s