GURME'S BLOG

HERB AND PARMIGIANO CRUSTED TILAPIA

MALZEMELER:

  • 3/4 su bardağı taze ekmek içi ( ben dondurduğum ekmekleri rendeledim)
  • 3/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1/2 su bardağı kıyılmış taze otlar – maydonoz, kekik, yeşil soğanin yeşil uçları
  • tuz, karabiber
  • 4 tane tilapia
  1. Ekmek içini, parmesanı, otları, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın
  2. 4 parça tilapia’yı yıkayıp kurulayın, tuz ve karabiber serpin.
  3. 1 tane  yumurtayı çırpın, balıkları yumurtaya batırıp arkasındanda ekmekli karışıma bulayın.
  4. 6-7 kaşık zeytinyağı koyduğunuz tavada yüksek ısida iki tarafını 2-3 dk. pişirin. ( içi pişsin diye 1 dk. kapakta kapatabilirsiniz.)
  5. Servis tabağına aldiktan sonra domates sosuyla servis edin.

Domates sosu:

  • 3 büyük diş sarmısak
  • 2 yk. zeytinyağı
  • 3 domates ( yada kutu domatesi diced)

Küçük doğranmış sarımsakları zeytinyağında kokusu çıkana kadar 1-2 kere çevirin, içine doğranmış domatesleri birer cimcik tuz, karabiber ve şekerinide ekleyip pişirin.


Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.