GURME'S BLOG

MAYALI KIYMALI PUAÇA

DSC_0691


Malzemeler

  • 2 yk. bira mayası ( instant yeast) yada 1 yk. yaş maya
  • 5 tk. şeker
  • 2 bardak ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı)
  • Aldığı kadar un ( yumuşak bir hamur olsun ama ele yapışmasın)
  • tuz
  • yarım kilo kıyma
  • 1 küçük rendelenmiş soğan
  • 1 tane küçük doğranmış sivri biber
  • 1 tane küçük doğranmış domates
  • tuz


  1. Kımayı soğan ve biberle beraber kavurun. Ocaktan alın tuz ve domatesle karıştırın.
  2. Yarım bardak ılık suya maya ile şekeri koyup karıştırın.
  3. 5 dk. mayanın kabarmasını bekleyin.
  4. Bütün malzemeyi karıştırın.
  5. Hamur iki misli olana kadar ağzı kapalı olarak mayalanmaya bırakın.
  6. Hamurdan küçük parçalar kopartın  elinizle bastırıp içlerine kıyma koyun ve puaça (yarım ay ) şeklinde kapatın.
  7. Üstlerine yumurta sarısı sürüp 350 F / 180 dereceye  ısıtılmış fırında pişirin.
Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.