GURME'S BLOG

TAHİNLİ ÇÖREK (12 adet)



Çeşmede hemen hemen hergün yediğimiz pastane tahinli çöreğinden çok daha güzel bir tarif bu.Tarifin sahibi ise Chez Aysenur.


Malzemeler:

Hamuru:

  • 1  çorba kaşığı  kuru maya yada yaş maya (instant yeast’te olabilir)
  • 1  çorba kaşığı  toz Şeker
  • 1 çay  kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 75 g. tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşak)
  • 3 çay bardağı ılık süt
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)


İçi:

  • 1 Su bardagi tahin
  • 1 Su bardağı pudra şekeri


Üzerine:

  • 1 Yumurta sarısı
  • Çekilmiş ceviz veya susam

HAZıRLANIŞI

  1. 1çk.şekeri,1çk. yaş veya kuru mayayı 1 çay bardağı ılık sütün içinde karıştırıp 10dk. bekletin
  2. .3 su bardağı una 1çk. tuz ekleyin. Unun ortasini havuz gibi açıp sütlü mayayı, sütün geri kalanını, tereyağını ve sıvı yağını koyup elinize  yapışmayacak hale gelene kadar 3dk. dakika yoğurun.
  3. Hamurun üstünü örtüp hacmi iki katına çıkana kadar ılık  bir yerde  en az 1 saat dinlendirin.
  4. Tahinle pudra şekerini karıştırın(eğer tahin çok katıysa birazda sıvı yağ ekleyebilirsiniz.)
  5. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın. 2-3 mm kalınlığında açıp tahinli harci sürün ve rulo şeklinde sarın.
  6. Bezelerin hepsini bu şekilde hazırlayıp ruloların üstünü ıslak bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin.
  7. Daha sonra tezgahta ileri-geri yuvarlayarak olabildigince incelterek uzatın. Gül gibi bir ucundan ötekine sarın  ve ucunu alta kıvırın.
  8. Tepsiye dizdiğiniz çöreklerin üstüne yumurta sarısı sürün ve robotta çekilmiş ceviz, fındık veya susam serpin.
  9. Önceden ısınmış 360 C/180 C  (Turkiye icin) fırınnda üstü kızarana kadar 20-30 dakika pişirin.

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.