GURME'S BLOG

MUSHROOM & SUN-DRIED TOMATO POCKETS (MANTARLI MİLFÖY )

MALZEMELER:

  • 1  küçük kuru soğanın yarısı (ince kıyılmış)
  • 20-25 tane ince kıyılmış mantar ( white or cremini mushrooms)
  • zeytinyağı
  • tuz
  • 2-3 damla acı sos (tabasco)
  • 7-8 tane ince kıyılmış kurutulmuş domates(önce haşlayın sonra kabuklarını çıkartın)
  • 1 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
  • Donuk milföy hamuru ( puff pastry)
  • 1 yumurta


YAPILIŞI:

  1. Kuru soğanlar  yağda hafif öldürülür, mantarlar eklenir, tuzu konur.
  2. Mantarların suyu uçuna ve birazda kızarana kadar çevrilir.Acı sosla tatlandırılır.
  3. Ocaktan alınıp kuru domateslerle karıştırılır.
  4. Soğuduktan sonra parmesan peyniri eklenir.
  5. Hamuru açana kadar buzlukta tutulur.
  6. Milföy hamuru buzluktan çıkartılıp iki saat dışarda bekletilir. ( hamuru ellediğinizde hala soğuk ama donuğu açılmış olması gerekir).
  7. Dikdörtgen şeklinde açılıp boyuna eşit üç parçaya, sonrada enine üç parçaya kesilir. İçlerine birer kaşik mantarlı iç konur. Dört ucundan tutulup ortada birleştirilir. ( mantarlı için kenarlardan biraz gözükmesi gerekir)
  8. Üstlerine biraz yumurta sürülür. 425 derecede ( Türkiye için 275) pişirilir.

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.