GURME'S BLOG

SUN-DRIED TOMATOE TERRINE (keci peynirli ve pestolu dip)


MALZEMELER:

  • 300 gr. keçi peyniri
  • 125 gr. krema ( half and half )
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber
  • 3 kaşık fesleğen sosu (tarifi asağıda) (supermarketten hazırda alabilirsiniz)
  • 10 tane, haşlanıp kabukları çıkartılmış ve ince kıyılmış sun-dried domates ( supermarketten oil packed olanınıda alabilirsiniz)
  • 1/4 bardak kavrulmuş ve bıçak yardımıyla irice parçalanmış dolmalık fıstık
  • en üstüne gezdirmek için zeytinyağı
  • ekmek yada kraker


YAPILIŞI:

  1. iki bardak malzemeyi alabilecek çukur bir kabın içi; plastik selofenle ( saran wrap ) kaplanır. Selofenin uçları kabın biraz dışına taşmalı.
  2. Ayrı bir tabakta, keçi peyniri ve krema, çatal yardımıyla ezilir. ( peynir yeteri kadar yumuşamamışsa biraz daha krema koyun). Tuz ve karabiberi eklenir.
  3. Peynirin üçte biri, çukur kabın içine konup düz bir kat olacak şekilde hafif bastırılır. İlk katın üstüne pesto sosu konur.
  4. Peynirin  diğer üçte biri pestonun üstüne serilir.İkinci kat peynirin üstüne kurumuş domateslerle, dolmalık fıstığın yarısı konur.
  5. Peynirin geri kalanı domateslerin üstüne serilir ve  iyice aşağıya doğru sıkıştırıldıktan sonra en az yarım saat buzdolabında tutulur.
  6. Servis edilmeden yarım saat önce dışarı çıkartılıp, plastiklerin ucundan tutularak, bir kaba ters çevrilir. Yarım saat bekledikten sonra, üstü, geri kalan fıstıklarla süslenir, zeytinyağı gezdirilir.
  7. Pita ekmeği, baget veya başka bir ekmek veya krakerle servis edilir.

Pesto

  • 1 büyük demet basil (fesleğen)
  • 2-3 diş sarmısak
  • 3-4 yemek kaşığı dolma fıstığı
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
  • tuz
  • rendelenmiş parmesan peyniri

HAZIRLANIŞI:

  1. Mutfak robotuna basil, tuz, sarmısak ve dolma fıstığı konup çok ince kıyılır.
  2. Zeytinyağı eklenir, püre olana kadar çekilir.
Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.