GURME'S BLOG

PATLICAN CAPONATA ( İTALYAN USULÜ PATLICAN SOTE )

MALZEMELER:

  • küçük küçük doğranmış,1 büyük kuru soğan ( tercihen tatlı kuru soğan /Vilada veya spanish )
  • küçük küçük doğranmış,2 tane patlıcan ( tercihen chinese purple eggplant)
  • küçük küçük doğranmış,1 tane sarı biber/ yellow bell pepper ( dolmalık yeşil biberde olabilir)
  • tuz, karabiber
  • 4-5 dal taze kekik/ thyme
  • 1/2 tatlı kaşığı kuru kekik
  • küçük küçük doğranmış, 2 büyük sırık domatesi / roma tomatoes
  • 2 kaşık sirke/ red wine vinegar
  • kıyılmış taze fesleğen ( nane yada başka bir yeşillikte olabilir)

  1. Büyük bir teflon tavada, orta hararetli ısıda, soğanları zeytinyağında  10 dk. sarartın.
  2. Pişmiş soğanın yağını patlıcanları pişirmek için süzüp, patlıcanları ayrı bir tabağın içine alın.
  3. Aynı tavada, orta hararetli ısıda, soğanlardan süzülmüş yağda, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış patlıcanları, ara sıra karıştırılarak, yumuşayana ve altın sarısı olana kadar pişirin.( 4-5 dk.)
  4. Patlıcan piştikten sonra, tavaya soğanları, doğranmış sarı biberleri, doğranmış domatesleri ve diğer bütün malzemeleri ekleyip ( fesleğen hariç) 5 dk.  daha pişirmeye devam edin. Domatelerin suyunun çekilmiş ve karışımın yoğunlaşmış olması gerekir )
  5. Baget, pita ekmeği yada başka bir ekmekle servis edin.

NOT :  Soğan, domates, biber ve patlıcanın eşit miktarlarda olmasına dikkat edin

Bir gün önceden yapılıp, buzdolabında bekletilebilir.


Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.