GURME'S BLOG

MERCİMEKLİ PİLAV

1 Yorum




Bu pilavı kuru soğan ve ayranla servis etmeniz gerekiyor. Bir öğün yerini tutacak kadar doyurucu ve lezzetli.

MALZEMELER:

  • 1 büyük yemeklik doğranmış kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı yarı haşlanmış mercimek.
  • 1 su bardağı pirinç ( ılık suda 15 dk. beklemiş)
  • tuz


  1. Soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
  2. 1 su bardağı su veya mercimeğin haşlama suyu eklenir, tuzu konur. Pirinçler ilave edilir.
  3. Kaynadıktan sonra ocağın altı en kısığa getirilir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.


Not: Pilav pişerken karıştırılmaz.
Et/Tavuk suyu yada tableti konursa dahada lezzetli olur

<script type=”text/javascript” src=”https://widgets.amung.us/classic.js”></script><script type=”text/javascript”>WAU_classic(‘h01hukcersr5’)</script>
Reklamlar

One thought on “MERCİMEKLİ PİLAV

  1. Hersey harika gozukuyor,ellerine saglik. Bodrum da deneyecek cok tarifim oldu…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s