GURME'S BLOG

LAHANA TURŞUSU

Yorum bırakın

MALZEMELER;

  • 1 Orta büyüklükte lahana
  • 1 baş sarmısak (daha azda olabilir)
  • 2-3 adet acı veya tatlı kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı nohut
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • tuz ( 5 bardak suya 3-4 kaşık tuz) sonradan tuzunun az geldiğini anlarsanız üstüne ilave edebilirsiniz.


YAPILIŞI:

  1. Lahananın sert dış yaprakları çıkartılır. Bıçakla 10-12 parçaya ayrılıp, kırmızı biber, sarmısak ve nohutla kat kat olmak üzere kavanoza yerleştirilir.
  2. 5 bardak suya 3 kaşık tuz ve 2 tatlı kaşığı şeker konup karıştırılır ve lahananın üzerine dökülür. Tuzlu su lahananın üzerini geçmesse uygun miktar daha tuzlu su hazırlanır ve ilave edilir.
  3. Parlak olması ve kokmaması için, her gün kepçe ile savurmak gerekir.
  4. Bulundugu yerin sıcaklığına göre 5-6 günde olması gerekir (yaz ise 2 günde).
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s