GURME'S BLOG

ZENCEFİLLİ (GİNGER) KARİDES;

Yorum bırakın

Çin yemegi sevenlere




  1. Karideslerin kabuklari soyulup 1 saat buzdolabında sosun içinde bırakılır..
  1. Sos: 1-2 kaşık soya sosu, 3-4 diş ezilmiş sarmısak, 1 kaşık rendelenmiş zencefil, 4 kaşık chinese cooking wine (yada limon suyu), 3 kaşık zeytinyağı.
  2. Tavada orta ateşte biraz zeytinyağı ile 3 tane doğranmış yeşil soğan ve 1 kaşık iri çintilmiş zencefil 1 dk. aromaları çıkana kadar çevrilir. Karidesler ilave edilir.
  3. Pembeleşir pembeleşmez arkaları çevrilip hemen ocaktan alınir. Toplam pişme süresinin 2 dk. geçmemesi gerekiyor yoksa karidesler sertleşir.
  4. Beyaz az tuzlu ve az yağlı pişmiş çin pilavı ile servİs yapılır.


NOT:  Tavuk gösünü şeritler halinde keserek  aynı methotla pişirebilirsiniz yanlız  kırmızı dolmalık biberde ekleyin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s