GURME'S BLOG

PATLICAN IZGARA

Yorum bırakın


  1. Patlıcanlar ekmek dilimi gibi kesilir. Aşağıdaki sosun içinde iki saat bekletilir.
  2. Patlıcanların içinde bekleyeceği sos :2 kaşık limon suyu, 1/4 bardak zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı şeker, taze yada kuru fesleğen (basil), kekik, ezilmiş sarmısak ve birazda tuz karıştırılır.(Patlıcanların içinde bekleyeceği sosun bir kısmı domates sosu yapmak için ayrılır.)
  3. Patlıcanlar BBQ da yada fırın ızgarasında çevirdikçe limon sürülerek kızartılır.
  4. Servis tabağına alınıp üstlerine keçi peyniri (goat cheese) konur.
  5. Patlicanın üstüne konacak sos:Ayrılan sosun içine 2 tane küçük kesilmiş domates, karabiber, evde varsa balsamic sirkeside konur.
  6. Domatesli bu sos en son keçi peynirli patlıcanın üstüne konur.



Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s