GURME'S BLOG

MUZLU ve ÇİLEKLİ RULO PASTA

Yorum bırakın

KREMA İÇİN:

  • 1 yumurta
  • 7çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1/2 litre süt
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • vanilya

YAPILIŞI:

  1. Tencereye yumurta, şeker, un,limon kabuğu vanilya konur ve üç dört kaşık sütle ezilir.
  2. Kaynar süt yavaş yavaş katılarak pİşirilir.

PANDİSPANYA İÇİN:

  • 6 yumurta
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 8 çorba kaşığı un
  • 1çorba kaşığı limon suyu
  • limon kabuğu rendesi
  • yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

  1. Yumurta, vanilya, limon kabuğu ve şeker mikserde şeker eriyene kadar çırpılır.(1o-15 dk)
  2. Un eleğe konup yavaş yavaş elenerek yumurtalı karışıma tahta kaşıkla ancak hallolacak şekilde alt üst yedirilir.
  3. En son limonu eklenip bir iki kere daha karıştırılır.
  1. Dört köşeşe fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır ve hafif yağlanır. Hamur kağıda dökülür.
  2. 10 -15 dk orta hararetli fırında kurutulmadan pişirilir.
  3. Fırından çıkarılıp, soğutmadan uzun kenar boyunca kağıdı ile sarılıp alıştırma yapılır ve açılır.
  4. Biraz krema üzerine ayrılıp geri kalan pandispanyanın üstüne yayılır.
  5. Muzlar ve çilekler kenara uzun olarak konup rulo şeklinde sarılır.
  6. Ayrılan kreması üzerine sürülür. Meyveyle süslenir.
  7. Dolapta bir süre soğutulur.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s