GURME'S BLOG

French Tuna(Rokalı tuna balığı salatası)

Sandviç icin ideal.

MALZEMELR:

  • 1 Küçük kuru soğan
  • tuz, karabiber,bir cimcik şeker
  • 1 -2 çorba  kaşığı beyaz sirke (beyaz balsamic vinegar’da olabilir)
  • 5 tane kurutulmuş domates (biraz haşlayın yada yağ içinde satılanlarından alın)
  • 1 kaşık mayonez (isterseniz daha çok koyun)
  • 1 bardak ince kıyılmış roka
  • 1 kutu konserve tuna balığı

HAZIRLANMASI:

  • Soğan ince doğranır.İçine tuz şeker biber konur ve zeytinyağında  pembeleşene kadar kavrulur.
  • Içine sirkesi eklenip 1 dakika daha suyu uçana kadar pişirilir.
  • Kurumuş domatesler haşlanip ince kesilir.
  • Konserve Tuna balığı pembeleştirilmiş soğan, kurutulmuş domates, ince kıyılmış roka ve mayonez ile karıştırılır.

Not: 2 gün buzdalabında saklayabilirsiniz.

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.