GURME'S BLOG

Kıymalı Börek


DSC_0394

Malzemeler

  • 3  yufka
  • 2 yumurta
  • 3  çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz
  • Üzeri için çörekotu

İç malzemeleri

  • 350  gr. kıyma
  • 1  domates(küçük küçük doğranmış)
  • 1 sivri biber(küçük küçük doğranmış)
  • zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • tuz, karabiber

YapılışI

  1. Kuru soğan zeytinyağında çok az çevrilir. İçine kıyma konup; pişirmeye devam edilir. Kıyma suyunu çekince tuzu domatesi ve biberi eklenip ocağın altı kapatılır.
  2. Yumurta, yoğurt, tuz ve zeytinyağı yumurta çırpma teliyle çırpılır.
  3. Bir yufka serilir üstüne yumurtalı sıvı sürülüp ikiye katlanır.
  4. İkiye katlanmis yufka 4 esit parçaya kesilip iç harcı ucuna konduktan sonra sigara böreği gibi sarılır.
  5. Tepside yan yana sıralanır  (arada boşluk olmayacak) üstünede yumurtalı sıvıdan sürülür. Fırında kızarana kadar pişirilir.
Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.