GURME'S BLOG

ÇITIR BÖREK ( PATATESLİ)



DSC_0147

MALZEMELER

  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı

İÇİ İÇİN

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

  • Kuru soğanlar yemeklik doğranır  2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur, haşlanmış patatesler ezilerek soğanlara katılır  ve kavrulur tuzu,karabiberi, pulbiberi  katılarak ateşten alınır  soğutulur.
  • 1 çay bardağı sıvıyağın içine 1 çay bardağı süt katılıp karıştırılır .
  • Yufkalar  masaya serilerek ortadan ikiye ayrılır üzerlerine yağlı karışım sürülür, yufkanın geniş kısmına patatesli iç konularak rulo yapılıp 10 ar santim kesilerek, yağlı kağıt serili veya yağlanmış, tepsiye dizilerek üzerlerine 1 yumurta sarısı  1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı yoğurt çırpılarak sürülür  ve susam serpilir.

DSC_0140


Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.