GURME'S BLOG

Bulgurlu Maydonoz Salatasi


Bu salatanin esin kaynagida Annemdir. Maydonoz saglikli diye butun bir demeti nasil yiyecegini dusunurken; aklina bulgur eklemek gelmis, zeytinyagi, limonla tatlandirip birde sarmisak eklemis. Bizde sevip  yapmaya basladik, en son yaptigimizda icine domates ve salatalik  ekledik. Oda guzel oldu. Benim tavsiyem once sadesini deneyin. Bir ogun yerine gececek kadar doyurucu.


MALZEMELER:

  • 1/2 demet maydonoz (duz yaprakli)
  • 3 dis ezilmis sarmisak
  • 1 limon suyu (yada fazlasi)
  • 1/4 zeytinyagi
  • tuz
  • 1/2 bardak ince bulgur

HAZIRLANIŞI:

  • Bulgur ustunu gecmiyecek kadar sicak suyla islatilip, kabartilir (tuzda koyun kabartirken)
  • Kabarinca icine limon suyu, zeytinyagi ve sarmisak  konup karistirilir.
  • Maydonozu ilave edilip karistirili
Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.