GURME'S BLOG

İç Bakla Püresi (FAVA)

Fava benim çok fazla sevdiğim bir meze değil iken en çok sevdiklerimden biri oldu.Taze bakla içiyle yapılanın tadı değişik ve çok daha güzel.Broilde (fırın ızgarasında)zeytinyağı sürülerek kızartılmış bagetin üstüne sürebilirsiniz yada focaccia ile servis yapabilirsiniz. Focaccio tarifide ekmekler bölümünde.

DSC_0049

MALZEMELER:

  • 2 bardak taze iç bakla (iran supermarketlerindeki donuk iç baklayı kullanın)
  • 1/4 zeytinyağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 1 limon suyu
  • tuz
  • 1 bardak su
  • bir tutam şeker

HAZIRLANIŞI:

  • Orta derece ateşte küçük kesilmiş soğan zeytinyağında kısa süre kavrulur.. Küçük kesilmiş sarmısaklar eklenip bir iki kere daha çevrilir.
  • Donuğu çözülmüş ve yıkanmış baklalar eklenip baklalar soğanın aromasını alana kadar 1 dakika kadar kaşıkla karıştırılır.
  • Bir bardak suyu konup kaynama derecesine getirilir ve orta derece ısıyaya ayarlanıp suyu nerdeyse tamamen uçana kadar pişirilir. Suyu uçmaya yakın el blenderiyle püre haline getirilir, bir iki dakika daha pişirilip limonu eklenir.

NOT: Eğer suyunun çok uçtuğunu, katılaştığını düşünüyorsanız biraz daha su ekleyebilirsiniz. Ağız tadınıza göre biraz daha limon suyu ekleyebilirsiniz.İsterseniz biraz zeytinyağıda koyabilirsiniz. Ben suyunu, favanın sonradan dahada katılaşacağını düşünerek ayarlıyorum, yoğurt kıvamındayken ocaktan indiriyorum.

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.