GURME'S BLOG

Lokma


Hafta sonu Melisin çocukluk arkadaşı Elif bizde kaldi. Elif bu sene Türkiyede hergün döner, lokma yiyeceğim diyince, bizde Tuükiyede sokakta yapılanlardan daha basarılı olan bu lokmayı beraber yaptık. Deneyin lütfen, yapması oldukça kolay.

MALZEMELER:

  • 3 su bardağı un
  • 2 su kaşığı kuru maya
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 2 su bardagı sıvı yağ (kızartmak için)

şurubu için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3.5 bardak su


HAZIRLANIŞI

  • 1/2 bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı maya konup eritilir.
  • Üzerine un elenir, tuz ve iki çorba kaşığı sıvı yağ konur, azar azar ılık su ilavesi ile ezilmiş yoğurt kıvamında bir hamur yapılır.
  • El ile çırparak iyice özleştirilir. Üzeri örtülerek ılık bir yerde hamur iki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır.
  • 3 bardak şeker, 3.5 bardak su ile ateşte karıştırılarak eritilir. Kaynayınca limon suyu ilave edilir. 5 dakika sonra ateşten alınır.
  • Yağ kızdırılır ve mayalanan hamur kaşık kaşık yağa atılır( tatlı kaşığı ile)
  • Lokmalar kabarıp sertleşince delikli kepçe ile karıştırılır. Kızarınca süzgece cıkarılır sıcakken daha önce hazırlanan şuruba atılır ve hemen geri alınır.. Lokmayı bekletmeden servis yapın, yoksa özelliğini kaybeder.
Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.