GURME'S BLOG

Ananasli Kek / Muzlu Kek/ Böğürtlenli Kek

Kendi kekinizi kendiniz yaratin. Birbiri ile uyusacagini düşündüğünüz findik fistik ile meyveyi karistirin. Rendelenmis Elma, Mango, Kayisi Kus Uzumu, Dolmalik Fistik, Sam Fistigi, Ceviz, Findik su anda aklima gelenler.



Malzemeler

  • 1 bardak seker
  • 4 yumurta
  • vanilya
  • 1 bardak sivi yag
  • 2 bardak un
  • 2 tatli kasigi kabarma tozu
  • 1 1/2 tatli kasigi karbonat

Ananasli Kek icin

  • 1/4 tatli kasigi tarcin
  • 1 bardak iri dovulmus ceviz
  • 1 bardak parcalanmis konserve ananas (suyu iyice suzulmus) (14oz.crashed pineapple)
  • -2 bardak rendelenmis havuc

Muzlu Kek Icin

  • -1/4 tatli kasigi tarcin
  • 3-4 tane ezilmis muz (iyice olgunlasmis ve bir gun buzlukta bekletilmis)
  • 1/2 bardak damla cukulata ( ceviz yada findikta konabilir)

Böğürtlenli Kek icin

  • 2 bardak donuk veya taze karisik bogurtlen (karistirirken ezilirlerse piserken dibe cokmezler)
  • 1/2 bardak damla cukulata

Yapilisi

  • Seker, yumurta ve vanilya, seker eriyene kadar cirpilir
  • Sivi yag eklenir, 1 dakika.daha cirpilir
  • Elenmis un, kabartma tozu ve karbonat eklenir, 1dk. cirpilir
  • Bu karisima yapmak istediginiz kekin malzemeleri konup, tatha kasikla soyle bir karistirilir
  • Firinda ustu kizarinca ve keke batiracaginiz catal temiz cikinca pismis demektir

üstüne (isterseniz)

Krem peyniri, pudra sekeriyle ve vanilya ile karistirilir istenirse limon yada portakal kabuguda rendelenebilir. Bu karisim kekin ustune servisten once suru

Reklamlar

Yorumlar kapatıldı.