GURME'S BLOG

SEBZE GARNİTÜR (Et yemeklerinin yanına)

Yorum yapın


MALZEMELER

  • 10 tane küçük patates yada 2 büyük küp kesilmiş patates
  • 1 tane kırmızı salçalık biber (red bell pepper)
  • 1-2 tane kabak
  • 1 tane kırmızı soğan
  • taze kekik ( thyme)


  1. Patatesleri ortadan ikiye kesip kabuklarıyla buharda haşlayın.
  2. Kabakları parmak kalınlığında doğrayın. Kırmızı biberide yarım parmak kalınlığında doğrayın.
  3. Kırmızı soğanları ortadan ikiye bölün ve yanlamasına yarım parmak kalınlığında doğrayın.
  4. Soğanları zeytinyağında sararana kadar arada sırada karıştırarak pişirin.
  5. Kabakları,kırmızı biberleri ve taze kekiği soğana ekleyin ara sıra karıştırarak pişirin. ( sebzelerin çok yumuşamaması gerekiyor)
  6. En son patatesleri ekleyip bir iki kere daha çevirin ve sıcak sıcak servis edin.
About these ads

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.