GURME'S BLOG

GÖZLEME (Hazır yufkadan gerçek gözleme tadında)

Bu kıymalı gözlemeyi yiyen herkez tarifini alır. Aşağıdaki tarif sadece 1 yufka için. Peynirlede yapabilirsiniz.

DSC_0285



DSC_0119DSC_0124

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



  1. Yufka serilir ve ortadan ikiye kesilir
  2. 1  tatli kaşığı domates salçasına , 1 tatli kaşığı yoğurt ve  1çay bardağına yakin su eklenip karıştırılır. Bu sos  yufkanın üstünü hafif ıslatacak şekilde yufkaya sürülür. ( çok sos koyarsanız gözleme gevrek olmaz )
  3. Yarım daire şeklindeki yufkanın bir ucu yufkanın ortasına gelecek şekilde katlanır. Öteki ucuda katlanmış yufkanın üstüne katlanır.
  4. Kare yada dikdörtgen şeklini alan yufkanın bir ucuna kıyma harcı konur öteki tarafı üstüne kapatılır.
  5. Kıyma harcı: kıyma; rendelenmiş soğan,  tuz, karabiber ve biraz su ile karıştırılır. Kıyma biraz sulu olursa gözlemenin içinde top top kalmaz.
  6. Gözlemenin her iki tarafına bol zeytinyağı sürülür ve tavada pembeleşene kadar pişirilir.
About these ads

Yorumlar kapalı.

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.